Waar enkele jaren geleden de verchroomde badkamer in Nederland haast de standaard was zien we de laatste jaren steeds meer variatie. Messingkleurige kranen zijn terug van weggeweest, maar ook doet zwart sanitair zijn intrede. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het onderhoud van je nieuwe zwarte sanitair.

Onze tips bij zwarte kranen schoonmaken

Tip 1: Maak je je badkamer vaak schoon? Vermijdt dan sterk zure of basische reinigingsmiddelen als chloor en azijnzuur. Met groene zeep en een zachte spons voorkomt u kalkaanslag en houdt u uw zwarte sanitair in topconditie.

Tip 2: Droog je zwarte sanitair na gebruik af met een zachte doek. Dit zorgt ervoor dat de resten van zeep verwijderd worden en je langer voorkomt dat je last zal hebben van kalkaanslag.

Tip 3: Merk je toch dat je kraan of douche last krijgt van kalkaanslag? Reinig het product dan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur, chloor of een ander schadelijk, agressief zuur bevat. We adviseren ook om geen schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoek te gebruiken. Daarmee kun je krassen op je producten krijgen.

Tip 4: Houd een aantal keer per jaar ook een grote schoonmaak. Je hebt het misschien niet altijd door, maar er kan ook stof komen in je laatjes of kastjes. Dat stof blijft dan een beetje ronddwalen, waardoor je nét na je schoonmaak weer stof vindt. Het is daarom belangrijk om een keer per jaar even álles leeg te halen en schoon te maken, zodat je er weer even tegenaan kan.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.